Kanta-Hämeen #MunRuis -kilpailun voitto Forssan Keskuskoululle

Pro Ruis yhdistys (www.proruis.fi) järjesti Suomi100 -rahoituksella Kanta-Hämeen alueella #MunRuis -kilpailun nuorille. Voittajaksi #MunRuis -kisassa Pro Ruis valitsi Forssan Keskuskoulun 9. luokan oppilaiden suunnitteleman ja valmistaman Ruiskepapin. Raati perusteli voittajan valintaa seuraavasti: ”Tuotteen idea on moderni ja se on rukiinen ja ruokaisa On the go -ratkaisu. Ruis sopii hyvin suolaisen kanssa. Tuotteessa on yhdistetty perinteistä suomalaista ruista kansainväliseen tuulahdukseen ja se on tehty alusta asti itse.”

Kanta-Hämeen yläkouluille suunnatussa kilpailussa tavoitteena oli tuunata oma ruisherkku kotitaloustunnilla. Parhaan ruisherkun valmistanut ryhmä palkittiin maukkailla tuotepaketeilla!

Voittajille ja koko ryhmälle jaettiin ruistuotteita sisältävät tuotepalkinnot sekä rukiiseen ja sen terveellisyyteen liittyvä tietoisku. Palkinnon vastaanottivat ruiskepapin ideoineet ja valmistaneet 9. luokan oppilaat: Katariina Heinonen, Helena Patamo, Jori Nissinen, Iida Nyman, Milla Ekqvist ja Julia Zimina sekä opettaja Riitta Sarvilinna.

Palkinnon luovutti oppilaille ja opettajalle Pro Ruis yhdistyksestä hallituksen jäsen Satu Pura Forssan Kutomon kauppakeskuksessa järjestetyssä Hyvää läheltä -tapahtumassa (www.hyvaalahelta.fi). Kyseisessä tapahtumassa oppilaat valmistivat näytöstyyliin yleisölle Ruiskepappi -tuotetta maistettavaksi. Rapea ruisherkku kalatäytteellä hurmasi yleisön, jonka mukaan tämä maukas herkku sopii illanistujaisiin ja piknikille.

Palkintona oli herkullisia ruistuotteita Fazerilta, Vaasanilta sekä Raisiolta. Oppilaiden tuotepaketit sisälsivät monipuolisesti leipomotuotteita: leipää, hiutaleita, puuroja sekä ruisnachoja ja -lastuja. Myös opettaja palkittiin ja hän sai koulun kotitalousoppilaiden käyttöön ison tuotepaketin jauhoja, hiutaleita ja muita myllytuotteita. Tässä tuotekassissa oli mukana myös painavaa ruisasiaa kirjojen ja esitteiden muodossa.