Koululaiset ruispellolla

Pro Ruis ry järjesti perjantaina 25.5. rukiisen aamupäivän Hyvinkääläisellä maatilalla. Ruispellon reunalla kuultiin ajankohtaista asiaa rukiin viljelystä sekä ruisleivän matkasta pellolta pöytään.

- Koululaiset ovat nykyään valitettavan vieraantuneita maataloudesta. Näillä tilaisuuksilla haluamme tuoda lapsille ja nuorille näkyväksi ruoan alkuperän ja tekijät, toteaa tapahtumaa järjestämässä ollut Pro Ruis yhdistyksen viljelyasiantuntija Lasse Matikainen. Hyvinkääläisen viljelijän Kalle Laineen maatilalla kasvaa ruista noin 18 hehtaarilla. Laine on valinnut ruislajikkeekseen populaatiolajikkeen Reetta. Kuiva kevätsää on ollut haastava rukiille ja nyt toivotaan kovasti sateisia kelejä.

Pro Ruis yhdistys järjestää kesäisin pellonpiennartilaisuuksia ympäri Suomen ruispelloilla. Tapahtumien tarkoituksena on luoda katsaus rukiin viljelyyn ja ajankohtaisiin asioihin. Ensimmäistä kertaa tämä yksittäinen tapahtuma oli suunnattu koululaisille. Tapahtumaan osallistui seitsemäsluokkalaisia koululaisia Hyvinkään Härkävehmaan koululta.

Kalle Laineen tila