Suomalainen ruis herätti tunteita

sampsa_laajakuva
Tänä vuonna Kalevalan päivänä 28.2.2017 juhlittiin ensimmäistä kertaa suomalaisen kulttuurin lisäksi myös suomalaista ruokakulttuuria ja erityisesti suomalaista ruista.

Suomalaisen rukiin päivää vietettiin näyttävästi Helsingin ytimessä, kun ruisleivät valtasivat Kampin kauppakeskuksen. Leipätiedotus ja Pro Ruis järjestivät ruisleipätempauksen, jossa jaettiin ruistietouden lisäksi myös ruisleipiä ja maistuvia maistiaisia.

Ruistarinat tallennettiin, mukana tuttuja kasvoja

Suomalaisen rukiin kunniaksi järjestetyssä tempauksessa myös selvitettiin, mitä vastavalittu kansallisruokamme ruisleipä oikeastaan ihmisille merkitsee. Tarinat tallennettiin kuviksi ja videoiksi tuleville sukupolville.

Päivän aikana kävi selväksi, että ruis tosiaan yhdistää kansaa vauvasta vaariin. Se sopii erilaisiin ruokavalioihin, herättää lämpimiä lapsuusmuistoja ja taipuu leivän lisäksi moneen muuhunkin käyttöön. Ruisleipä liitetään vahvasti terveellisyyteen, mutta myös suomalaisuuteen. Moni kertoikin sen helpottavan ulkomailla koti-ikävää ja olevansa ylpeä hienosta kotimaisesta tuotteestamme.

Tempauksessa tallennetut #minunruisleipäni -tarinat on kerätty Pro Ruis yhdistyksen Youtube-kanavalle. Videoilta löytyy myös julkisuudesta tuttuja kasvoja! Katso pätkät tästä.

Osallistu omalla tarinallasi

Omia ruistarinoita voi jakaa sosiaalisessa mediassa ja Pro Ruis yhdistyksen Facebook-sivuilla #minunruisleipäni -tunnisteella. Jaa oma ruistervehdyksesi ja osallistu keskusteluun.

 

Lisätietoja suomalaisen rukiin päivästä Pro Ruis tiedote 23.2.2017