Ruisvoimaa -tietokirjassa (2015) käsitellään rukiin historiaa ja nykypäivää eri näkökulmista sekä kerrotaan rukiin merkityksestä suomalaisille. Kirjassa esitellään rukiin terveysvaikutuksia, kasvinjalostusta, viljelystapoja sekä myllyjen ja leipomoiden toimintaa. Lisäksi tarjolla on niin perinteisiä kuin uudenaikaisia ruisreseptejä.
Maahenki Oy:n kustantaman tietokirjan on koonnut ja toimittanut Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja Riitta Mustonen. Mustosen lisäksi kirjoittajina ovat toimineet leipomoasiantuntija Heikki Manner, MMM:n viestintäjohtaja Pekka Väisänen sekä Helsingin yliopiston elintarviketieteen apulaisprofessori Kati Katina. Kirjoittajat käsittelevät ruista omasta asiantuntijanäkökulmastaan.
Myös Pro Ruis yhdistys ja sen työ kotimaisen rukiin eteen ovat esillä Ruisvoimaa -kirjassa. Kirjaa varten on haastateltu Fazer Myllyn johtaja Pekka Mäki-Reinikkaa sekä Boreal Kasvinjalostus Oy:ssä rukiin jalostustyötä tekevää Hanna Haikkaa. Lisäksi Pro Rukiin viljelijäjäsen Silja Vuori kertoo rukiin viljelykokemuksista.