Ruis – ylivoimainen täysjyvän lähde
Julkaistu: 22.01.2025Rukiilla on merkittävä rooli suomalaisten täysjyväviljan saannissa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen mukaan rukiista saadaan suomalaisten ruokavaliossa reilusti yli puolet... Lue lisää
Kotimainen ruis riittää ruisleivän leivontaan
Julkaistu: 22.01.2025Vaikka syksyn 2024 ruissato jäi alle elintarviketeollisuuden vuotuisen tarpeen, aiempien varastojen ansiosta kotimaista ruista riittää rukiisen leivän leivontaan seuraavaan sadonkorjuuseen... Lue lisää
Ruiswebinaari 28.11. – Ajankohtaista rukiista
Julkaistu: 31.10.2024Pro Ruis järjestää RUISwebinaarin torstaina 28.11.2024 klo 10-11.30 Seminaarissa ajankohtaista asiaa rukiin viljelystä ja syksyn 2024 ruissadosta. Terveellisellä rukiilla on... Lue lisää
Torajyvien raja-arvot tiukentuvat
Julkaistu: 24.10.2024Tiukentuvat torajyvävaatimukset ovat haaste etenkin hybridirukiille, sillä hybridilajikkeet ovat yleisesti alttiimpia torajyvälle kuin populaatiolajikkeet. Syynä tähän on lähinnä hybridilajikkeiden heikompi... Lue lisää
Tee rukiille talvivakuutus nyt
Julkaistu: 24.10.2024Lämpimän syksyn ansiosta rukiin oraat ovat kehittyneet hyvin ja kasvavat vieläkin. Pro Rukiin viljelyasiantuntija Lasse Matikainen muistuttaakin, että kasvuston suojaaminen... Lue lisää