logo

Tiedotteet

Ruis – ylivoimainen täysjyvän lähde

Rukiilla on merkittävä rooli suomalaisten täysjyväviljan saannissa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen mukaan rukiista saadaan suomalaisten ruokavaliossa reilusti yli puolet... Lue lisää

Kotimainen ruis riittää ruisleivän leivontaan

Vaikka syksyn 2024 ruissato jäi alle elintarviketeollisuuden vuotuisen tarpeen, aiempien varastojen ansiosta kotimaista ruista riittää rukiisen leivän leivontaan seuraavaan sadonkorjuuseen... Lue lisää

Ruiswebinaari 28.11. – Ajankohtaista rukiista

Pro Ruis järjestää RUISwebinaarin torstaina 28.11.2024 klo 10-11.30 Seminaarissa ajankohtaista asiaa rukiin viljelystä ja syksyn 2024 ruissadosta. Terveellisellä rukiilla on... Lue lisää

Torajyvien raja-arvot tiukentuvat

Tiukentuvat torajyvävaatimukset ovat haaste etenkin hybridirukiille, sillä hybridilajikkeet ovat yleisesti alttiimpia torajyvälle kuin populaatiolajikkeet. Syynä tähän on lähinnä hybridilajikkeiden heikompi... Lue lisää

Tee rukiille talvivakuutus nyt

Lämpimän syksyn ansiosta rukiin oraat ovat kehittyneet hyvin ja kasvavat vieläkin. Pro Rukiin viljelyasiantuntija Lasse Matikainen muistuttaakin, että kasvuston suojaaminen... Lue lisää