logo

Ruismestari 2022 -kilpailuun ilmoittautuminen on avattu

Pro Ruis ry järjestää viljelijöille suunnatun Ruismestari 2022 -kilpailun. Kilpailuun ilmoittautuminen on nyt avoinna. Osallistujia on mukana jo mukavasti, mutta mukaan mahtuu vielä. Ilmoittaudu siis mukaan info@proruis.fi.

Rukiin viljelykilpailussa on kyse vuonna 2022 puitavasta ruissadosta, joka on kylvetty syksyllä 2021. Voittoon vaikuttavat viljeltävän ruisalan keskisato, sadon laatu ja hyvät viljelykäytänteet. Voittajan valitsee Pro Ruis ry:n nimeämä raati, johon kuuluu ruisketjun toimijoita. Kilpailun tavoitteena on lisätä viljelijöiden kiinnostusta rukiin viljelyyn, kannustaa tavoittelemaan korkeita satoja ja tuomaan esille hyviä rukiin viljelyn käytäntöjä. Ruismestari 2022 ei siis ole puhdas satokilpailu, vaan huomiota kiinnitetään myös viljelyn taloudellisuuteen.

Ruismestari 2022 -kilpailun palkintona on suomalaisen Weckman Steel Oy:n Heinolan tehtaalla valmistettu WECKMAN WS180KG -perävaunu erikoisvärityksellä. Kilpailussa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneille palkintoina on Jopo-pyörät.

Kilpailu järjestetään nyt neljättä kertaa. Tilojen ruisalat ovat vaihdelleet reilusta 5 hehtaarista yli 80 hehtaariin ja kilpailuun on osallistunut tiloja Eteläisimmästä-Suomesta aina Pohjois-Pohjanmaalle asti.

Ruismestari 2022 -kilpailun pääsponsoreina toimivat Fazer Mylly ja Weckman Steel Oy. Muina sponsoreina mukana ovat Boreal Kasvinjalostus Oy, Hankkija Oy, KWS, Raisio Oyj, Tilasiemen Oy, Viljelijän Avena Berner, Bayer Oy, Nordkalk Oy, Yara Suomi Oy. Pääpalkinnon valmistuksessa yhteistyössä ovat Tikkurila Oyj, Nurmi Hydro Oy, Suomen Vesileikkaus Oy, FAD ja Alliance.

Lisätietoja: Ruismestari 2022 -kilpailuun osallistumisesta www.proruis.fi/ruismestari

 

Ruismestari 2022 -kilpailun palkinto

Palkinto Weckman-WS130K-vaunu-V1

Ruismestari 2022 -kilpailun palkintona on suomalaisen Weckman Steel Oy:n Heinolan tehtaalla valmistettu WECKMAN WS180KG -perävaunu erikoisvärityksellä. Alla tarkempia teknisiä tietoja palkintovaunusta.

*TEKNISTÄ TIETOA:

WECKMAN WS180KG-vaunu
Hydraulinen takalaita
Säädettävä seisontajalka
Lava on kartiomainen taaksepäin avautuva => ei holvaa lastia
Markkinoiden suurin tilavuus luokassaan
Kantavuus 18 000 kg
Omapaino 5000 kg
Lavan tilavuus 22m3
Lavan sisämitat 668 x 218x 156cm
Laitakorkeus 155cm
Kippauskulma 50 astetta
Rengaskoko 710/45 R22,5
4-pyöräjarrut

Weckman Steel Oy:lla ekologisuus ja hiilijalanjäljen pienentäminen ovat suuressa roolissa vaunuvalmistuksessa.

Uusien G-sarjan Weckman-perävaunuissa G=Green, mikä tarkoittaa, että suunnittelu, hankinta, tuotanto ja logistiikka sekä alihankintaketju on optimoitu nykyaikaisen suunnittelun avulla. Näin jokaisen vaiheen hiilijalanjälki saadaan pienemmäksi.

Weckman käyttää entistä ympäristöystävällisemmin tuotettua terästä ja tavoite onkin, että vuonna 2030 Weckman-perävaunut valmistetaan täysin hiilineutraalisti tuotetusta teräksestä. Tuotekehityksen myötä vaunujen osien määrää on vähentynyt lähes 50 %, jolloin myös vaunun valmistus on nopeampaa tuottaen pienemmän hiilijalanjäljen.

Vaunujen painot ovat laskeneet 10 %, mikä tarkoittaa käyttäjälleen n. 5 %:n polttoainesäästöä. Käyttämättä jäänyt 1000 litraa polttoainetta tarkoittaa 3000 kg vähemmän CO2-päästöjä.