Ruis – hellekesän selviytyjä
Julkaistu: 30.08.2021Heinäkuun kuumat ja kuivat olosuhteet vaikuttivat merkittävästi rukiin jyväkokoon, kertoo Pro Ruis yhdistyksen viljelyasiantuntija Lasse Matikainen. Myös muiden viljakasvien sadot... Lue lisää
Ruisleipä pitää pintansa ruokapöydässä
Julkaistu: 30.08.2021Suomalaiset söivät kotimaista pehmeää ruokaleipää vuonna 2020 edellisten vuosien tapaan, keskimäärin noin 33,5 kg/hlö. Kotimaisesta pehmeästä ruokaleivästä ruisleipää on lähes... Lue lisää
Pro Ruis ry etsii RUISMESTARIA vuodelle 2022
Julkaistu: 01.07.2021Pro Ruis ry järjestää viljelijöille suunnatun Ruismestari 2022 -kilpailun. Rukiin viljelykilpailussa on kyse vuonna 2022 puitavasta ruissadosta, joka kylvetään tulevana... Lue lisää
PERUTTU: Pellonpiennarpäivä Hausjärvellä 5.8.2021
Julkaistu: 30.06.2021Pellonpiennarpäivä 5.8. Hausjärvellä on peruttu. ... Lue lisää
Kotimaista ruista riittää leipään jatkossakin
Julkaistu: 21.05.2021”Rukiin talvehtiminen onnistui hyvin ja kasvukausi pyörähtänyt hyvin käyntiin säiden lämmettyä. Koska rukiilla on vahvan juuristo, on sillä syyskasveista parhaat... Lue lisää
