Ruis talvehtinut kohtuullisesti
Julkaistu: 20.05.2024Syysviljojen selviytymistä talvesta tarkasteltiin Pro Agrian toukokuussa julkaisemassa kasvutilannekatsauksessa. Syysviljat näyttävät selvinneen runsaslumisesta talvesta kohtalaisesti, mutta rukiilla on tavattu talvituhoja... Lue lisää
Ruisleipä on suosituin
Julkaistu: 03.04.2024Lähes kaikki suomalaiset syövät leipää. Mieluisimpana leipäviljana pidetään ruista. Tämä käy ilmi Leipätiedotuksen ja Pro Ruis ry:n tekemästä kuluttajatutkimuksesta. Kalevalan... Lue lisää
Ruis – terveyden edistäjä ja ympäristön ystävä
Julkaistu: 24.11.2023Suomessa ruista syödään eniten maailmassa, vuosittain yli 15 kiloa per henkilö. Rukiin viljely ja kulutus ovat sekä ympäristö- että terveystekoja:... Lue lisää
Ruisleipä leivotaan kotimaisesta rukiista tänäkin talvena
Julkaistu: 25.10.2023Ruissato oli kuluvana syksynä Luonnonvarakeskuksen mukaan noin 100 000 tonnia. LUKEn tietojen mukaan tämä rajapyykki ylitettiin nyt viidennen kerran kolmenkymmenen... Lue lisää
Ruiswebinaari – Ajankohtaista rukiista
Julkaistu: 09.10.2023Pro Ruis järjestää RUISwebinaarin torstaina 23.11. 2023 klo 10-11.30 Seminaarissa ajankohtaista asiaa rukiin viljelystä ja terveellisyydestä sekä syksyn 2023 ruissadosta.... Lue lisää