Tiedotteet

Ruis on terveellistä lähiruokaa arvostavan valinta

Lähellä tuotettu ja leivottu ruisleipä on lähiruokaa aidoimmillaan. Erityisen hyvin pohjoisissa olosuhteissamme viihtyvän rukiin viljely onnistuu lähes koko Suomessa ja... Lue lisää

Suomalainen ruis herätti tunteita

Tänä vuonna Kalevalan päivänä 28.2.2017 juhlittiin ensimmäistä kertaa suomalaisen kulttuurin lisäksi myös suomalaista ruokakulttuuria ja erityisesti suomalaista ruista. Suomalaisen rukiin... Lue lisää

Kotimainen ruis vastaa kysyntäänsä

TIEDOTE 23.2.2017 Pro Ruis ry Viime vuonna korjattu noin 87 miljoonan kilon ruissato jää laskennallisesti alle rukiin vuotuisen, noin 100... Lue lisää

Ruista ranteissa ja sydämissä – juhlitaan yhdessä suomalaista ruista

Tiistaina 28.2. juhlitaan koko kansan voimin historian ensimmäistä suomalaisen rukiin päivää. Ruis on päivänsä ansainnut ja sillä onkin erityinen paikka... Lue lisää

Ruisleivän valinta kansallisruoaksi vahvistaa ruisketjua

TIEDOTE Pro Ruis ry 19.1.2017 Ruisleivän valinta kansallisruoaksi vahvistaa ruisketjua Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi suomalaiset valitsivat maallemme vihdoin ikioman kansallisruoan. Kansan... Lue lisää