Tiedotteet

Ruis – hellekesän selviytyjä

Heinäkuun kuumat ja kuivat olosuhteet vaikuttivat merkittävästi rukiin jyväkokoon, kertoo Pro Ruis yhdistyksen viljelyasiantuntija Lasse Matikainen. Myös muiden viljakasvien sadot... Lue lisää

Ruisleipä pitää pintansa ruokapöydässä

Suomalaiset söivät kotimaista pehmeää ruokaleipää vuonna 2020 edellisten vuosien tapaan, keskimäärin noin 33,5 kg/hlö. Kotimaisesta pehmeästä ruokaleivästä ruisleipää on lähes... Lue lisää

Pro Ruis ry etsii RUISMESTARIA vuodelle 2022

Pro Ruis ry järjestää viljelijöille suunnatun Ruismestari 2022 -kilpailun. Rukiin viljelykilpailussa on kyse vuonna 2022 puitavasta ruissadosta, joka kylvetään tulevana... Lue lisää

PERUTTU: Pellonpiennarpäivä Hausjärvellä 5.8.2021

Pellonpiennarpäivä 5.8. Hausjärvellä on peruttu.  ... Lue lisää

Kotimaista ruista riittää leipään jatkossakin

”Rukiin talvehtiminen onnistui hyvin ja kasvukausi pyörähtänyt hyvin käyntiin säiden lämmettyä. Koska rukiilla on vahvan juuristo, on sillä syyskasveista parhaat... Lue lisää